Fördelarna med Magento för din webbshop

Vilka är fördelarna med Magento?

Magento är en e-handelsplattform med öppen källkod som erbjuder obegränsade anpassningar. Idag är Magento en av de allra populäraste plattformarna.  Frågorna som diskuteras om och om igen är – Är Magento rätt plattform för mig? Vilka är fördelarna med Magento jämfört med andra e-handelsplattformar?

Magento visar sig vara en av de mest robusta, flexibla och skalbara e-handelsplattformarna som dessutom har öppen källkod, på marknaden. Magento erbjuder ett omfattande utbud av kraftfulla verktyg för att bygga och hantera din webbshop. Precis som alla andra plattformar har den sina egna fördelar för dig som e-handlare. Nedan följer de viktigaste aspekterna för dig som står inför valet av att starta upp en ny e-handel, eller kanske byta plattform på din nuvarande.

Funktionsrik och kraftfull plattform

Oavsett antalet produkter eller beställningar i din onlinebutik är Magento en mycket kraftfull plattform som tillgodoser alla dina behov. Magento kan utan problem hantera upp emot 100 000 SKU:er och har det bästa stödet för att hantera olika butiker inom butiken, perfekt om du vill slå dig in på en ny marknad.

Om du använder Magento sedan början av din e-handelskarriär behöver du därför inte oroa dig för prestanda och skalbarhet när du växer. Plattformen erbjuder också vissa funktioner som produkt- och lagerhantering för att göra webbshopen lätt att organisera. Du kan också konfigurera filter och navigering på ett sätt som hjälper till att öka konverteringsfrekvensen och förbättra webbshoppens prestanda.

SEO-vänlig

Processen med att optimera produktsidor och beskrivningar med Magento är mycket lätt. Eftersom det byggdes med SEO i åtanke genererar det också SEO-vänliga webbadresser. Webbplatserna som utvecklats med Magento är också lyhörda så att din butik kommer att vara kompatibel på alla enheter och webbläsare. Tillsammans med förbättrad SEO utmärker sig din butik också i kundupplevelse när du väljer Magento.

Snabbare laddtider

En av de största fördelarna med Magento 2 är dess hastighet. I dagens klimat i e-handlar är dina laddningstider av absolut största vikt, och bara en halv sekund snabbare eller långsammare kan göra stor skillnad i din konvertering. Ny statistik från Google visar att 50% av användarna överger de webbplatser som tar mer än 3 sekunder att ladda. Med Magento kommer du inte ha dessa problem.

Flexibel Content-hantering

En av de stora fördelarna med Magento 2 är dess “Content Management” som är väldigt flexibelt. Det gör att e-handlare kan anpassa erbjudandena och göra butiken användarvänlig. Magento levereras med en intuitiv sidoredigerare, What You See Is What You Get (WYSIWYG). Detta verktyg hjälper till att redigera webbsidor utan teknisk kunskap.

Mycket anpassningsbar

Från butikens utseende och sätt att konfigurera produktkategorierna kan allt anpassas med Magento. Men för att utveckla en helt anpassad butik krävs att allt kodas från grunden. Plattformen erbjuder också ett alternativ att välja mellan en mängd olika betalningar, leveranser och språk för att tillgodose dina kunder på ett mer vänligt sätt.

Med Magento är nästan alla funktioner möjliga. Det finns många plugins som hjälper till att förbättra funktionaliteten i din webbshop.

Avancerade rapporter

I en e-handelsbutik är rapportering mycket viktig för att komma till insikter vad du gör bra och vad du kan göra bättre. Med Magento finns det olika avancerade rapportfunktioner som erbjuder nästan 20 rapporter direkt i webbläsaren. Rapporten uppdateras hela tiden för att visa den senaste informationen. Den inkluderar bland annat antalet order, AOV och skatter och inkasso av fraktavgifter, antalet registrerade konton och ger insikt om bästsäljande produkter. Med dessa verktyg är det lätt att ta rätt beslut för din e-handel.